
Από τον Ευτύχη Μπλέτσα
Υλικά:
4 Burger ΑΡΩΜΑ από Φάρμα Ωμέγα
3 ψωμάκια για Burger
Μαρούλι, Ντομάτα, Κρεμμύδι
Ελαιόλαδο με άρωμα ρίγανη
1 κομμάτι τυρί κασέρι
guacamole
1 αβοκάντο ώριμο
1 λεμόνι
αλάτι Ιμαλαΐων
Κάρυ μπαχάρ
sauce τύπου bbq
1 μπολάκι κέτσαπ
λίγο soya sauce
καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση:
Βάζεις λάδι στη γκριλιέρα και ψήνεις τα μπιφτέκια περίπου 4 λεπτά για κάθε πλευρά. Για την κρέμα αβοκάντο: Κόβεις το αβοκάντο και βγάζεις την σάρκα με ένα κουτάλι και το λιώνεις με ένα πηρούνι. Βάζεις το λεμόνι, για να μην μαυρίσει το αβοκάντο, προσθέτεις κάρυ, αλάτι, λάδι , πιπέρι και ανακατεύεις.
Για την bbq sauce: Ανακατεύεις την κέτσαπ, την soya sauce και την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύεις. Βάζεις τα μπιφτέκια σε μια άλλη γκριλιέρα ή σε τηγάνι, τα σκεπάζεις με καπάκι και αφήνεις να ψηθούν. Ψήνεις τα μπέικον με λίγο ελαιόλαδο με γεύση ρίγανη, και λίγο τα ψωμάκια. Βάζεις μια φέτα κασέρι στα μπιφτέκια για να λιώσει. Στο ψωμάκι βάζεις κρέμα αβοκάντο, μαρούλι, λίγο αλάτι, το ένα μπιφτέκι, σάλτσα bbq, μπέικον, πάλι ψωμάκι, κρέμα αβοκάντο, ντομάτα, κρεμμύδι, το δεύτερο μπιφτέκι,και το τελευταίο ψωμάκι αλειμμένο με κέτσαπ.