Κεφτεδάκια με καπνιστή σάλτσα μπάρμπεκιου

Written by

Από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Υλικά για 4 μερίδες:

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά ΦΑΡΜΕΣ ΩΜΕΓΑ

4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι

3 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

2 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι 

100 γρ. τριμμένο ψωμί

2 αυγά

5 κουτ. σούπας κέτσαπ

2 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού 

καπνιστό αλάτι 

2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ

1 κουτ. γλυκού πικάντικη πάπρικα 

γάντια μίας χρήσης 

αντικολλητικό χαρτί 

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση: 

Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τον πολτό σκόρδου, την μουστάρδα, το ψωμί, τα αυγά, και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ζυμώστε το μείγμα και πλάστε τα κεφτεδάκια. Απλώστε τα σε ένα ταψί επάνω σε αντικολλητικό χαρτί, ραντίστε τα με ελαιόλαδο και ψήστε τα στους 200ο C για 30 λεπτά.

Για την συνοδευτική σάλτσα: Βάλτε στην κατσαρόλα την κέτσαπ, την κρέμα βαλσαμικού, 1 φλιτζάνι νερό, λίγο καπνιστό αλάτι και την πάπρικα. Αφήστε το μείγμα να πάρει βράση και ρίξτε το κορνφλάουρ διαλυμένο σε 3 κουταλιές νερό. Ανακατέψτε και μόλις πήξει η σάλτσα, περιχύστε τα κεφτεδάκια και σερβίρετε.