Μοσχάρι με Ξινόμαυρο και Μπάτζο

Written by

Από τον Ευτύχη Μπλέτσα

Υλικά:

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας ΆΡΩΜΑ – Φάρμες Ωμέγα

1 ποτήρι κρασί Ξινόμαυρο

1 λευκό κρεμμύδι

2 ντομάτες στον τρίφτη

1 ποτήρι ελαιόλαδο

Αλάτι – πιπέρι

Φρέσκο θυμάρι και ρίγανη

1 μπολ τριμμένο Μπάτζο ή κεφαλοτύρι

1+ λίτρο νερό

Εκτέλεση: 

Βάζουμε σε γάστρα ή στάμνα το κρέας, το κρασί, το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, τη ντομάτα, το λάδι, το άλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζουμε με το νερό, ανακατεύουμε και βάζουμε στο φούρνο για 3 ώρες στους 200 βαθμούς. προσέχουμε κάθε τόσο μην καεί ή να μην τελειώσει το νερό. 10 λεπτά πριν το βγάλουμε βάζουμε τα φρέσκα μυρωδικά και το τυρί μπάτζο. Καλή όρεξη!