Γιουβέτσι με μοσχαράκι και λιαστές ντομάτες

Written by

Από τον Βαγγέλη Δρίσκα

 

Υλικά για 6 μερίδες:

 

1 πακέτο (500 γρ.) κριθαράκι MISKO

500 γρ. μοσχαρίσια ελιά ΦΑΡΜΕΣ ΩΜΕΓΑ, ΚΤΗΜΑ ΚΟΥΤΣΙΩΦΤΗ

4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

2 καρότα τριμμένα

2 κολοκυθάκια τριμμένα

2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα

1⁄2 φλιτζάνι λευκό κρασί

500 γρ. τριμμένες ντομάτες κονκασέ

5 λιαστές ντομάτες σε λάδι στραγγισμένες και ψιλοκομμένες

1 κουτ. γλυκού βασιλικό

1 κουτ. γλυκού θυμάρι

5-6 κλωναράκια φρέσκα μυρωδικά

ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση: 

Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τα λαχανικά, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Αφήστε τα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και ρίξτε το κρέας και τα ξερά μυρωδικά, συνεχίστε το σοτάρισμα και σβήστε με το κρασί.

Όταν ροδίσουν, προσθέστε τις ντομάτες, τις λιαστές ντομάτες, την κάπαρη και αλατοπιπερώστε.

Βράστε σε χαμηλή φωτιά για 1 1⁄2 ώρα περίπου με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

Ελέγχετε κατά διαστήματα το φαγητό και αν αρχίσει να στεγνώνει, προσθέστε ελάχιστο ζεστό νερό.

Στο τέλος του μαγειρέματος, το φαγητό θα πρέπει να έχει ελάχιστη σάλτσα.

Αδειάστε το σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος και προσθέστε 1.5 λίτρο βραστό νερό και ρίξτε το κριθαράκι.

Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και βάλτε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C και ψήστε το για 20 λεπτά.